Yoni Yoga & Steam Bath – workshop

In de workshop Yoni Yoga gaan we zachte, helende en verdiepende oefeningen doen waarbij je het contact met jouw yoni verbetert. Simpele yogahoudingen, diepe ademhaling, vloeiende bewegingen en meditatie zorgen voor het bekrachtigen van de energie in de yoni en het bekken.

Na de Yoni Yoga verzorgt Kiki de Sacred Yoni Steam Bath. Yoni Steaming is een krachtige, oude remedie dat eeuwenlang door vrouwen wereldwijd gebruikt is om diep welzijn te ondersteunen. Ook bekend als vaginale stoom, chai-yok of bajo, is het een holistische gezondheids”beoefening” waarbij een vrouw de warmte van kruidenstoom toelaat om de buitenkant en de binnenkant van haar vagina voorzichtig te doordringen. De yoni steam is bedoeld om alle aspecten van een vrouw te ondersteunen. Vrouwen hebben dit krachtige ritueel voor eeuwen onder elkaar gedeeld, elkaar geïnspireerd om te genezen, te voeden en liefde te hebben voor onze lichamen …

We sluiten de dag af met een Flowerblessing.

Yoni

Yoni is het Sanskriet woord voor de vrouwelijke geslachtsorganen, zowel de in- als uitwendige organen. Het woord yoni omvat de eerbied en heiligheid van deze fysieke en energetische vrouwelijke tempel. Vanuit de tantra en tao, maar ook in de oude priesteressentempels, werd veel aandacht en zorg besteed aan de gezondheid en heling van de yoni. In onze hedendaagse maatschappij is de yoni vooral een seksueel ‘voorwerp’ en zijn veel vrouwen het innerlijke contact met hun yoni kwijt. De oude gebruiken en oefeningen komen echter steeds meer terug waardoor we als vrouw dieper kunnen helen en in onze kracht kunnen staan.

Goed contact met je yoni is van essentieel belang voor je vrouwelijke welbevinden. Vrouwen slaan makkelijk (negatieve) energie en emoties op in de yoni waardoor plekken stijf, pijnlijk of gevoelloos worden. Door de yoni yoga en het steam bath activeer je de energie in dit gebied waardoor blokkades verzachten en losgelaten worden. De aandacht in deze workshop ligt vooral op het bewustworden van jouw relatie met je yoni, het activeren van de energie en het wakker maken van dit krachtscentrum. Een soepele, energieke en krachtige yoni is een weldaad voor je vrouwelijkheid. Door deze workshop ervaar je de enorme levenskracht in je fysieke basis, in je bekken en yoni.

Datum: 22 september 2018

Tijd: 10.00-17.00 uur

Locatie: Woudenbergseweg 41, Austerlitz

Kosten: € 95, incl vegan lunch, thee en lekkers

Aanmelden/vragen via elske@yoginess.nl tel: 0641781262
of inbornwisdom@gmail.com

Deze workshop wordt gegeven in een kleine groep. Heb je fysieke klachten of (seksueel) trauma, neem dan eerst contact met ons op.

Over Elske
Elske is intuïtief vrouwencoach, yogadocent en auteur van ‘Chakra lifestyle’ en ‘De authentieke vrouw’. Zij ontwikkelde op basis van haar werk met yoga, chakra’s, energie, vrouw-zijn en healing twee vormen van yoga: Feminine Embodiment Yoga en Yoni Yoga.

Over Kiki
Mens, vrouw, moeder, dochter, vriendin en zuster van … Doula, Birth Story Listener, zwangerschaps- en babymasseuse, idealist, wegbegeleidster, levensgenietster, natuurliefhebster, kunstenares, visionair met een missie, houdt van (de diepe betekenis van) meditatie. Als doula en zuster wijdt ze zich aan het dienen van (zwangere) vrouwen (en hun partners), steun biedend aan het proces van heling en inwijdingen op het vrouwelijke pad naar nog meer heelheid, bewuste zwangerschap, (thuis)bevalling en de postpartum periode