Op 5 juni geef ik een Psoas yogaworkshop in Doorn. De psoas is een spier die in het midden van ons lichaam ligt en belangrijke functie heeft voor ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn. De spier bevindt zich in het centrum van het lichaam en verbindt de ruggengraat, het diafragma en het bekken met de benen, waardoor beweging van boven- en onderlichaam mogelijk is.

De psoas wordt ook wel de spier van de ziel genoemd, omdat het de wijsheid en alle ervaringen diep in ons wezen opslaat. Omdat de psoas al vroeg in de embryonale ontwikkeling gevormd wordt, slaat het elke ervaring vanaf de baarmoeder diep in het lichaam op. Het zal elke vorm van onveiligheid, angst, spanning en stress in de buik signaleren. Ook slaat het alle ervaren vanaf de vroegste jeugd op en zal het door trauma gevormd worden. We dragen de sporen van ons verleden in het weefsel van de psoas, die op haar beurt ook weer het bekken, diafragma en de buikorganen zal beïnvloeden.

De psoas ondersteunt de buikorganen, zorgt ervoor dat de heupen kunnen openen, dat het bekken en de ruggengraat gestabiliseerd zijn, dat het diafragma flexibel kan bewegen (vrije adem). Er lopen zenuwen doorheen en de aorta ligt erlangs.

In het fysieke lichaam heeft de psoas dus een centrale, belangrijke functie. Het reguleert onze fysieke positie en de beweging. Het is de spier die ook in actie komt in de vlucht-vecht-modus. De uiteinden van de nervus vagus liggen tegen de psoas aan, en de psoas is dé spier die aanspant bij gevaar.

Tijdens de workshop krijg je informatie over de psoas en de werking van deze spier en doen we een uitgebreide yogasessie om de psoas te verzachten en beter te laten functioneren. Ervaring met yoga is niet nodig, iedereen kan deelnemen.

Praktisch

Datum: woensdag 5 juni 13.30-17.00 uur in Doorn

Kosten: €75, combi-ticket met de Nervus vagus workshop: €135

Voor info en aanmelden kun je hieronder contact opnemen!