Opleiding Hormoonyoga

Ben je yogadocent en heb je interesse om hormoonyoga te geven? Werk je met vrouwen en wil je meer weten over hormonen? Ben je vrouw en wil je meer in verbinding met je vrouwelijke lichaam leven?

Hormoonyoga is voor vrouwen in alle verschillende fasen van het leven. Het is geschikt bij menstruatieklachten (pms, heftige bloeding of pijn), (on)vruchtbaarheid en voor, tijdens of na de overgang. Ook werkt hormoonyoga goed bij langdurige stress, overspannenheid en burnout waarbij er vaak teveel stresshormonen zijn. Hormoonyoga verlaagt de stresshormonen, balanceert het energiesysteem en stimuleert de endocriene klieren. Daarnaast biedt het meer ontspanning, balans, heling en bewustzijn in het vrouwelijke lichaam.

In september 2021 start de opleiding Hormoonyoga. In zes dagen leer je alles over hormonen en yoga. Naast theoretische kennis krijg je iedere bijeenkomst uitgebreid yoga, je leert over de invloed van verschillende houdingen voor hormoonbalans en gaat ervaren in je eigen lichaam wat dit voor effect heeft. Iedere deelneemster houdt een dagboek bij aan de hand van haar cyclus. Ook vrouwen die geen cyclus meer hebben na de overgang of omdat ze geen baarmoeder of eierstokken hebben, zijn welkom – zij volgen het ritme van de maan. Door de cyclus te volgen stem je je beter af op de verschillende fasen in de maand, in je leven en op je innerlijke ritme.

Uitgangspunt

We zijn als mens een holistisch wezen, ons hormoonsysteem hangt nauw samen met ons energetische systeem. Emoties en negatieve gedachten hebben invloed op onze energie en op ons fysieke welzijn. Binnen hormoonyoga kijken we naar onszelf en de ander vanuit dit grotere perspectief, we werken  onder andere met de chakra’s en de meridianen. De opleiding geeft informatie over hormonen, energie en welzijn vanuit oosters en westers perspectief.

Thema’s

Naast concrete yogahoudingen krijg je informatie over:

  • chakra’s en het endocriene stelsel
  • invloed van stresshormonen en oxytocine
  • progesteron & oestrogeen: functies, tekorten, oorzaken
  • voeding & hormonen
  • cyclisch leven
  • bekkenbewustzijn
  • yin yoga
  • hormoonyogales geven

Voor wie is deze opleiding?

Voor vrouwelijke yogadocenten, coaches, therapeuten en voor vrouwen die meer over hormonen willen weten of meer in balans willen komen.

Docent

De opleiding wordt gegeven door Elske Feitsma, samen met een of meer assistentes.

Informatie

De opleiding start in september en duurt zeven maanden. Er is bewust gekozen om de bijeenkomsten te spreiden zodat je tussen de opleidingsdagen zelf jouw cyclus of de cyclus van de maan bij kunt houden als onderdeel van de opleiding.

De opleiding vindt plaats op zaterdag van 9.30-17.00 uur in Zeist.

Data: volgen binnenkort

Kosten: € 765, early bird tot 15 mei 2021: € 695. Prijs is incl. thee, lekkers en syllabus.

Aan het eind van de opleiding krijg je een certificaat.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen!