Opleiding Chakrayoga

In april 2024 start weer de opleiding Chakrayoga. Deze vijfdaagse opleiding is in principe een verdieping voor yogadocenten. Ben je geen yogadocent maar spreekt de opleiding je wel aan, neem dan contact met me op.

Het chakrasysteem is een prachtige poort tussen de geestelijke, energetische wereld en het fysieke lichaam. Deze opleiding kijkt naar de mens vanuit holistisch perspectief, we zijn een lichaam met een energiesysteem dat de blauwdruk vormt van ons bestaan. Wat in energie waarneembaar is, volgt later in onze fysieke werkelijkheid. Het chakramodel is een soort kapstok voor innerlijke ontwikkeling en ontplooiing. Het model leent zich perfect voor het maken van een diepere verbinding met jezelf en hoe je oude blokkades kunt opruimen. Aan het einde van de opleiding weet je hoe je chakrayoga geeft en het zelfhelende vermogen van jezelf en deelnemers aan kunt zetten. De opleiding is geschikt voor zowel beginnende als ervaren yogadocenten. Het is vooral een weg naar binnen en van daaruit leer je jouw eigen ervaring om te zetten naar een yogales. Het gaat voorbij theorie en vastomlijnde yogahoudingen, jouw eigen energieveld is de uitnodiging tot verkenning van de chakrayoga.

Thema’s

In deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
– uitgebreide behandeling van het chakrasysteem
– de chakra’s als poort naar binnen
– lichaamsbewustzijn
– aandacht & energie
– verkenning van onze energievelden
– yoga voor de chakra’s
– praktische handvaten voor het geven van chakrayoga

Je leert:
– meer over jezelf en jouw energiesysteem
– hoe de chakra’s inwerken op je dagelijkse leven
– hoe je de chakra’s kunt voelen en balanceren
– subtielere signalen van je lichaam ervaren
– je eigen gezondheid en dat van cursisten te bevorderen
– meer over de innerlijke ervaring van yoga
– over de relatie tussen yoga en chakra’s
– hoe je chakrayogales geeft

Informatie

Deze vijfdaagse opleiding is verdeeld over meerdere maanden zodat er tussen de opleidingsdagen voldoende tijd is om de lesstof te integreren.

De opleiding vindt plaats op zaterdag van 9.30-16.30 uur in Soest.

Data 2024: volgt

Kosten: € 595, early bird: € 545. Prijs is incl. thee, lekkers en syllabus.

Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat.

Docent

De opleiding wordt gegeven door Elske Feitsma. Zij volgde diverse energetische en yogaopleidingen over de chakra’s waaronder de Chakra Yoga Teacher Training van Anodea Judith. Deze opleiding is ontwikkeld vanuit de chakratheorie, maar met name gebaseerd op het jarenlang werken met de chakra’s in groepen en individuele sessies. Daarin onderscheidt deze opleiding zich van andere chakraopleidingen; niet de theorie is het uitgangspunt maar de individuele ervaring. Daarom is deze training ook geschikt als je al een gedegen kennis hebt maar je wilt een verdere verdieping.