Yin yoga

Bij yin yoga ligt de nadruk op diepe ontspanning van het lichaam. Met veel aandacht, rust en bewustzijn ga je in en uit een houding waar je enkele minuten in blijft. Door langer in een bepaalde pose (asana) te blijven, kan het lichaam op een diepere laag ontspannen en loslaten. Door waar te nemen wat er gebeurt, wat het lichaam voelt en welke gedachten er op komen gedurende het langer vasthouden van een houding, kom je in een staat van overgave. Yin yoga vraagt om volledige overgave aan dat wat er is; het lichaam en met name het hoofd zullen het niet altijd eens zijn met de duur van een asana. We willen eruit, het duurt te lang, het voelt zwaar; allerlei gedachten en sensaties komen op. Door hierbij aanwezig te zijn en in overgave te komen, laat het lichaam los en zul je verzachting, ontspanning en souplesse ervaren.

De asana’s van yin yoga werken dieper door op het lichaam dan andere vormen van yoga en met name op het bindweefsel. Spanningen die hierin opgeslagen liggen kunnen zo op een zachte manier losgelaten worden. Ook stimuleren de houdingen bij yin yoga de meridianen in het lichaam die ook verbonden zijn met de belangrijkste organen, zoals de nieren, de milt, de lever, de longen en het hart.

Start: 31 augustus 2022 van 9.30-11.00

De wekelijkse sessies lopen door tot 21 december 2022, op 26 oktober geen yoga. De kosten voor dit blok zijn €200. Je kunt later instappen, bedrag wordt dan aangepast. Je bent ook welkom voor een proefles, die kost €10 en is gratis als je daarna mee blijft doen.

Locatie: Heart of Gaia, Lievendaallaan 2, Zeist. Opgave via onderstaande knop of bel 0641781262